Apa Malnaş Telluris, lansată la Centrul Lotus Life

Apa Malnaş Telluris, lansată la Centrul Lotus Life

O apă minerală cu efecte terapeutice asupra organismului uman. O altfel de apă care atenuează problemele de gastrită, întreţine sistemul digestiv şi conţine sodiu, magneziu şi calciu, atât de necesare organismului. Aşa s-ar descrie prima apă minerală cu efect terapeutic din România, Malnaş Telluris, un izvor artezian ferit de factori poluanţi, bogat în minerale şi săruri. Centrul de Medicină Integrativă Lotus Life din Târgu-Mureş a găzduit lansarea apei minerale, la eveniment fiind prezenţi medici şi oameni de afaceri din judeţul Mureş.

 

Studii, examinări şi rezultate excelente

Apa minerală Malnaş are efecte terapeutice pentru afecţiunile gastrointestinale. Pentru că s-a pus problema dacă aceste efecte sunt cuantificate ştiinţific, dr. Carmen Nicolau, medic primar gastroenterolog la Centrul de Medicină Integrativă Lotus Life din Târgu-Mureş, a afirmat că Clinica de Gastroenterologie s-a implicat într-un studiu pentru a vedea ce pacienţi pot beneficia de acest tratament. „Apa are efecte terapeutice pentru afecţiunile gastrointestinale. A reapărut pe piaţă după o pauză de mai mulţi ani şi bineînţeles că fiecare şi-a pus problema dacă efectele terapeutice  sunt cuantificate ştiinţific, motiv pentru care colaborarea noastră cu Malnaş, adică Centrul de Medicină Integrativă Lotus Life. Clinica de Gastroenterologie pe care o conduc s-a implicat într-un studiu prin care am evaluat ce pacienţi pot beneficia de acest tratament, le-am propus o examinare endoscopică urmată de un examen histopatologic. La sfârşitul acestor evaluări am reiterat ideea de a utiliza apa minerală Malnaş pentru gastropatia de reflux şi am oferit schema terapeutică. Pacienţii s-au întors la control după trei luni de zile şi am reluat acelaşi set de examinări. Am stat de vorbă cu pacientul, am făcut endoscopia şi examenul histopatologic”, a precizat dr. Camen Nicolau.

 

Terapie personalizată pentru fiecare pacient

Fiecare om este unic, fiecare afecţiune se manifestă diferit, la fel cum şi recomandările pentru această apă minerală sunt complexe. Dr. Carmen Nicolau a afirmat că fiecare terapie este personalizată, astfel nu se poate spune ce cantitate de apă trebuie să consume un pacient pentru a se vedea nişte rezultate. „Recomandările sunt destul de complexe. Fiind o apă terapeutică, ea urmează nişte protocoale destul de clare şi practic nu discutăm numai despre un număr de tratamente pe zi, ci câteva zile succesiv cantităţile bine precizate, astfel încât să aibă efectele pe care le scontăm. Fiecare terapie este personalizată şi, de fapt, fiecare pacient ar trebui personalizat şi pentru că nu vrem să facem un stop la nivelul specialistului şi să nu se ia apă minerală decât după ce s-a vorbit cu specialistul, probabil că vom afişa nişte protocoale generale, urmând ca pacienţii care consideră că au nevoie şi de consiliere specială să ne poată contacta”, a adăugat dr. Carmen Nicolau.

 

Tradiţie din 1904

Evenimentul de lansare a apei minerale terapeutice Malnaş a însemnat şi o scurtă călătorie prin istoria apei. Anul 1904 este anul când apa începe să fie îmbuteliată. După 110 ani s-au făcut cercetări şi teste clinice care au dovedit efectele terapeutice ale apei. Mai mult, pentru a se păstra la fel ca la izvor, apa este îmbuteliată într-o sticlă specială. „Evenimentul de astăzi este o reîncepere a istoriei apei Malnaş. Din 1904 începe să fie îmbuteliată. Localnicii din zonă o folosesc pentru că apa le atenuează problemele de gastrită şi le întreţine foarte bine sistemul digestiv. În cei 110 ani nu s-au făcut foarte multe cercetări. În tot acest timp s-au făcut cercetări şi teste clinice pe cinci bolnavi. Noi am oprit în anul 2008 producţia care se făcea la sticlele de un litru. Am făcut teste timp de un an de zile pe celule şi pe 60 de bolnavi. În acest timp am cercetat şi ambalajul şi am ajuns la un ambalaj care este exact cum am descoperit noi izvorul. Acolo era un tub de ceramică intact. Am găsit în Europa Occidentală acest material şi cu anumite îmbunătăţiri am găsit ambalajul optim. Astfel, apa se păstrează exact aşa cum este în izvor. Apa se poate comanda pe internet şi poate fi găsită la clinici de tratament, la spa. Oricine poate să comande o sticlă sau un tratament. Sunt trei tratamente. Trei sticle, şase şi 16. Primul durează maximum o săptămână, iar cel mai mult maximum o lună”, a precizat Arpad Toth, directorul al companiei Orvell.

 

Sodiu, magneziu şi calciu într-o singură apă minerală

Poate că nu puţini sunt cei care se întreabă care ar fi diferenţele dintre o apă minerală obişnuită şi apa minerală terapeutică Malnaş. Cea din urmă este bogată în minerale şi săruri, având un conţinut mare de sodiu, magneziu şi calciu. „Diferenţa majoră între apa minerală obişnuită şi apa minerală terapeutică Malnaş este că apa minerală Malnaş se formează sub fundurile pământului într-o mie de ani şi ea izvorăşte într-o formă de izvor artezian, care permite să fie ferit de orice factor poluant. În acest fel, apa se îmbogăţeşte cu foarte multe minerale şi are un conţinut de minerale şi săruri foarte rar întâlnit. Are mult sodiu, magneziu, calciu. Organismul cere aceste minerale şi este chiar doza necesară zilnică”, a precizat Toth Endre, director executiv al companiei Orvell.

No Comments

Post A Comment

19 − 6 =