Rezonanță Magnetică (RMN)

În cadrul Centrului de cercetare în Medicina Integrativa Lotus Life puteți beneficia de o gamă vastă de servicii medicale, la cele mai înalte standarde.

 

Între acestea se regăsește Rezonanța Magnetică Nucleară / Imagistică prin Rezonanță Magnetică ( RMN / IRM ) – o tehnică neinvazivă, care permite scanarea corpului uman prin introducerea pacientului în interiorul câmpului magnetic.

 

Tehnica IRM / RMN este o metodă imagistică care nu folosește radiația X, ci proprietățile protonilor de hidrogen (H+) din corpul omenesc, care este format în proporție de peste 90 % apă. Rezonanța reprezintă schimbul de energie între două sisteme care oscilează cu aceeașă frecvență.

 

Subliniem faptul că în acest câmp magnetic nu pot fi introduse metale sau alte dispozitive feromagnetice care ar putea fi atrase în interiorul tubului. Rezolutia scannerului 1,5T permite vizualizarea în detaliu a vaselor sangvine de dimensiuni foarte mici, angiografiile realizate cu IRM 1,5Tesla, putând înlocui, în anumite cazuri, angiografiile invazive care se realizează prin cateterism. IRM poate evidenția cu acuratețe mai mare decât CT-ul afecțiuni abdomino-pelvine. IRM 1,5T este utilizat cu succes in investigarea afectiunilor neurologice ( accidente vasculare, tumori ), ortopedice, abdominale si pelvine, afecțiuni ale coloanei vertebrale sau ale sistemului musculo-scheletal. Pe lângă acestea, se efectuează Elastografia, metoda care permite aprecierea durității nodulilor sau a țesuturilor învecinate, astfel văzându-se gradul de malignitate sau benignitate al acestora.

 

Contactați-ne pentru mai multe detalii și programări la numerele de telefon afisate la sectiunea contact.