Medicină internă

Medicina internă este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor care afectează unul sau mai multe organe interne. Această specialitate se adresează adulților.

 

 

Examenul de medicină internă se realizează de către medicul specialist de medicină internă, acesta având competența de a monitoriza și recomanda tratament în cazul unor afecțiuni cronice, dar totodată și diagnosticarea afecțiunilor acute cu inițierea tratamentului și stabilirea atitudinii terapeutice. Consultul de medicină internă vizează afecțiuni respiratorii, cardiace, digestive, renale, osteoarticulare etc. – astfel boli cum ar fi: pneumonia, astmul bronșic, bronșite acute și cronice, hipertensiunea arterială, insuficiența cardiacă cronică, gastritele, ulcerul gastric, boli inflamatorii intestinale, stări febrile de etiologie incertă, etc.  Prin această specialitate se furnizeză pacienților și servicii de prevenție a bolii și de promovare a sănătății, contribuind la medicina preventivă.

 

 

Consultațiile și serviciile de specialitate pot fi efectuate și în regim de gratuitate cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.

 

Servicii oferite:

 

   1. Ecografie generală (abdomino-pelvină)
   2. Măsurarea tensiunii arteriale, pulsoximetrie
   3. Efectuarea și interpretarea electrocardiogramei 12 derivații standard
   4. Monitorizare Holter ECG 24 h (analiză și interpretare)
   5. Monitorizare Holter TA 24 h
   6. Spirometrie
   7. Ecografie Doppler arterială și venoasă
   8. Ecografie părți moi – arii ganglionare