Gastroenterologie

Conform definițiilor din DEX:

GASTROENTEROLOGÍE s. f. Ramură a medicinii care studiază fiziologia și patologia tubului digestiv. [Pr.-tro-en-] – Din fr. gastro-entérologie.
Sursa: DEX ’98 (1998) |Permalink

GASTROENTEROLOGÍE f. Ramură a medicinei care se ocupă cu studiul bolilor aparatului digestiv (stomacului și intestinelor). /<fr.gastro-enterologie
Sursa: NODEX (2002)  Permalink

GASTROENTEROLOGÍE s.f. Disciplină medicală care studiază bolile tubului digestiv. [< fr. gastro-entérologie].
Sursa: DN (1986) |

 

HEPATOLOGÍE s. f. Disciplină a medicinii interne care se ocupă cu studiul anatomiei, fiziologiei și patologiei ficatului. – Din fr.hépatologie.
Sursa: DEX ’98 (1998) | Adăugată de gall | Semnalează o greșeală | Permalink

HEPATOLOGÍE f. Ramură a medicinei care se ocupă cu studiul bolilor ficatului. /<fr. hépatologie
Sursa: NODEX (2002)

HEPATOLOGÍE s.f. Disciplină medicală care se ocupă cu studiul ficatului. [Gen. -iei. / < fr. hépatologie].
Sursa: DN (1986) 

HEPATOLOGÍE s. f. disciplină care studiază anatomia, fiziologia și patologia ficatului. (< fr. hépatologie)

Sursa: MDN (2000) 

 

In Romania specializarea care se referă la afecțiunile digestive se numeste gastroenterologie dar implică și competențe în hepatologie, pancreatologie, nutriție.

 

La Centrul Medical Lotus life lucrează în prezent în departamentul gastroenterologie, echipa alcătuită din Dr. Carmen Nicolau și as. Marina Nicoară.

 

Având în vedere organizarea Spitalului de gastroenterologie, Lotus life oferă oportunitatea tinerilor gastroenterologi să își construiască cariere strălucitoare alături de colectivul existent bazându-se pe experiența acumulată de peste 10 ani .

 

Pacienții cu afecțiuni gastroenterologice au găsit la Lotus life, pe lângă răbdare și compasiune, o gamă largă de servicii care permit investigarea rapidă, uneori în aceeași zi , a suferințelor lor.

 

Odată evaluat prin examenul clinic, pacientului i se întocmește un plan de investigații, explicându-i-se de ce sunt necesare fiecare. Informațiile ecografice, endoscopice și cele de laborator, obținute în aceeași zi, sunt sintetizate într-un diagnostic bazat pe evidențe ( Evidence Based Medicine) și stă la baza elaborării planului terapeutic.

 

Particularitatea centrului Lotus life constă în abordarea holistică medicamentoasă și complementară a tratamentului. Fiecare pacient beneficiază de o consiliere homeopată gratuită!

 

Controlul eficacității tratamentului este o etapă foarte importantă atât pentru pacient cât și pentru medic. De aceea controlul este gratuit și se poate efectua și telefonic prin programare prealabilă.

 

Gastroenterologia de la Lotus life oferă toată gama de servicii oferite de spitalele județene mureșene: consultații gastroenterologice și hepatologice- ecografie- gastroscopie- colonoscopie-polipectomie- ligatură sau  sclerozare de varice esofagiene-  puncție biopsie ecoghidată.

 

In curând vom deschide porțile primului Spital privat de gastroenterologie cu internare continuă .

 

Din respect pentru pacienții nostrii, eforturile vor continua din dorința de a diversifica spectrul serviciilor oferite la cele mai înalte standarde europeene. Am depus  proiecte pentru  a atrage fonduri europene cu ajutorul cărora să limităm eforturile financiare ale pacienților și să asigurăm accesul cât mai larg la tehnologia de vârf.

 

SUNTEM AICI PENTRU DUMNEAVOASTRĂ !

în numele colectivului Lotus life,

 

Dr. Carmen Nicolau- medic primar gastroenterolog

Medici

Dr. Carmen Nicolau
Medic primar gastroenterolog
Dr. Gabos Gabriella
Medic specialist gastroenterolog
Dr. Petrut Madalina
Medic specialist gastroenterolog