Cardiologie

Cardiologia la Lotus Life

Lotus Life vă așteaptă în serviciul nostru pentru efectuarea consultațiilor de specialitate în cardiologie, oferindu-vă mai multe servicii medicale:

 

Electrocardiograma 12 derivații standard – efectuare/ interpretare

Electrocardiograma reprezintî înregistrarea semnalelor electrice ale inimii. Ne indică numărul de bătăi cardiace/min, poate identifica posibile aritmii cardiace ( palpitații), și oferă informații despre o posibilă afectare miocardică( boli cardiace)

Monitorizare Holter ECG 24 h – analiză și interpretare

Reprezintă înregistarea continuă 24 h a tuturor bătăilor inimii  în scopul identificarii unor posibile neregularități ale ritmului cardiac( aritmii), a oscilațiilor pulsului, a unor blocuri cardiace sau a unor pauze în activitatea electrică a inimii.

Monitorizare Holter TA 24 h

Reprezintă monitorizarea valorilor tensionale pe tot parcursul zilei și nocturn în scopul optimizării tratamentului antihirtensiv și pentru identificarea cauzelor unor acuze ale subiectului.

Ecocardiografie 2D, M mode si Doppler

Reprezintă vizualizarea directă cu ajutorul ecografului a structurilor cardiace cu scopul identificării modificărilor structuale și funcționale ale inimii. Indentifică și cuantifică severitarea bolilor miocardului ( cardiomiopatii), ale valvelor cardiace: stenoze ( îngustări ale orificiilor valvulare), insuficiențe( scăpări valvulare), boli ale vaselor anevrisme/stenozări precum și boli ale pericardului.

Analiza vasculară-determinarea stiffnes-ului vascular

Reprezintă masuarea și înregistrarea, urmată de analiză computerizată a semnalelor arteriale în scopul depistării modificărilor funcției arteriale. Efectuează analiza completă a undei de puls arterial -12 parametri vasculari.

Proba de efort

Reprezintă inregistrarea semnalelor electrice ale inimii în timpul și după efortul fizic cu scopul de a identifica prezența ischemiei miocardice, a unor aritmii cardiace , precum și pentru cuantificarea capacității de efort a pacientului.

Rezonanta Magnetica cardiaca

Metoda imagistică de evaluare a structurii și funcției miocardice precum și de depistare a unor boli miocardice, ale leziunilor valvulare, a malformațiilor cardiace, ale trombozelor cardiace(cheaguri), date despre metabolismul miocardic precum și despre prezența fibrozei și a ischemiei miocardice

 

Programări și Informații la numerele de telefon:0721-232232, pe site-ul oficial www.lotuslife.ro.

Echipa de medici Cardiologie

Dr. Alexandrina Bont
Medic Primar Cardiolog
Dr. Smaranda Marin
Medic Specialist Cardiolog