Borșul de casă! – Izvor de sănătate

Borșul de casă! – Izvor de sănătate

Borșul de casă, un izvor de sănătate pentru organism.

Să profităm din plin de el!

Borşul specific gastronomiei tradiţionale româneşti, este considerat un adevărat remediu terapeutic pentru o serie de afecţiuni. Borşul este un produs bogat în acizi organici, minerale, vitamine şi enzime, rezultate în urma procesului de fermentaţie a tărâţei.

„Drojdia de bere care ajută fermentaţia conţine vitaminele din complexul B, vitaminele D, enzime, minerale în forme uşor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sănătate, seleniu, dar mai ales crom” (Beneficiile cromului sunt nenumărate, însă cele mai importante sunt reglarea cantității de zahar în sange și reducerea colesterolului.

Borşul preparat acasă (precum făcea bunica odinioară) are numeroase beneficii pentru organism în comparație cu produsele din comerţ care pot conţine conservanţi, potențiatori de aromă şi diverși aditivi alimentari, care alterează calitatea nutriţională a acestuia.

Beneficiile consumului de borș preparat acasa sunt enumerate mai jos:

  1. Borşul de tărâţe are un important efect de fortifiere a sistemului imunitar, proprietăţi antibacteriene şi antivirale.
  2. Beneficii pentru aparatul cardiovascular prin efectele hipocolesteroleminate şi hipotensoare.
  3. Borşul este un ideal adjuvant digestiv. Asigură o  funcţionare optimă a colonului şi poate participa la profilaxia cancerului de colon.
  4. Beneficiii pentru funcţia renală, patologie litiazică.
  5. Este recomandat persoanelor care doresc să scadă în greutate deoarece este foarte sărac în calorii şi stimulează arderea grăsimilor.
  6. O sursă importantă de probiotice precum lactobacilii Acidophilus şi Bifidus
  7. Un remediu natural pentru starea de mahmureală. Poate remite simptomele mahmurelii, cum ar fi ameţeala, durerea de cap, tremurăturile membrelor, senzaţia de vomă.
  8. Poate favoriza absorbţia metalelor, precum nichelul, cuprul, seleniul în intestinul uman, dar şi a vitaminelor, mai ales la nivelul mucoasei intestinale.
  9. Datorită prezenţei cromului în conţinut, borşul participă la reglarea glicemiei, fiind un adjuvant nutriţional în tratamentul diabetului zaharat de tip 2.
  10. Este indicat atît și pacienţilor cu stări anemice, deoarece redă pofta de mancare, elimină apatia şi senzaţia de somnolenţă asociată acestei stări.

Persoanele care suferă de afecțiuni gastrice vor consuma in cantitate redusă (1 pahar, 250 ml/zi).

De asemenea, borşul poate juca un rol esenţial şi în cazurile de depresie, iar asta pentru că îţi dă o stare de bine şi te face să vezi altfel viaţa.

Poftă bună la sănătate!

No Comments

Post A Comment

four + 4 =