Borșul de casă, un izvor de sănătate pentru organism.
Să profităm din plin de el!
Borşul specific gastronomiei tradiţionale româneşti, este considerat un adevărat remediu terapeutic pentru o serie de afecţiuni. Borşul este un produs bogat în acizi organici, minerale, vitamine şi enzime, rezultate în urma procesului de fermentaţie a tărâţei.
„Drojdia de bere care ajută fermentaţia conţine vitaminele din complexul B, vitaminele D, enzime, minerale în forme uşor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sănătate, seleniu, dar mai ales crom” (Beneficiile cromului sunt nenumărate, însă cele mai importante sunt reglarea cantității de zahar în sange și reducerea colesterolului.
Borşul preparat acasă (precum făcea bunica odinioară) are numeroase beneficii pentru organism în comparație cu produsele din comerţ care pot conţine conservanţi, potențiatori de aromă şi diverși aditivi alimentari, care alterează calitatea nutriţională a acestuia.
Beneficiile consumului de borș preparat acasa sunt enumerate mai jos:
Persoanele care suferă de afecțiuni gastrice vor consuma in cantitate redusă (1 pahar, 250 ml/zi).
De asemenea, borşul poate juca un rol esenţial şi în cazurile de depresie, iar asta pentru că îţi dă o stare de bine şi te face să vezi altfel viaţa.
Poftă bună la sănătate!