Reflexoterapie

Organele corpului uman sunt componente inseparabile ale organismului, cu legături energetice şi nervoase directe cu punctele reflexogene corespunzătoare. Reflexoterapia este utilizată în terapia durerii ca tehnică de vindecare prin reechilibrarea unei anumite funcţii fizice, psihice, mintale sau emoţionale, având darul de a induce o stare de relaxare, de a ne elibera de tensiunile şi stresul lumii moderne, de vindecare a trupului, minţii şi a sufletului, pentru prevenirea şi tratatea bolilor cronice şi acute.

 

Tratarea blocajelor energetice previne apariţia blocajelor organice

Orice deficit energetic sau boală la nivelul unui organ determină o acumulare de toxine în zona organului afectat. Reflexoterapia se ocupă cu tratamentul prin masajul plantar al punctelor reflexe, diagnosticate ca fiind sensibile şi dureroase. În urma evaluării energetice, stabilite de terapeut, pacientul este îndrumat la medicul de specialitate pentru a i se pune diagnosticul, deoarece tratamentul este început în funcţie de diagnostic şi numărul de şedinţe este stabilit de terapeut în funcţie de gravitatea situaţiei.

 

Echilibrul energetic recuperat prin eliberarea toxinelor

În timpul tratamentului se poate observa că zonele în care s-au acumulat toxine devin sensibile şi dureroase, iar terapeutul poate depista microdepozite de cristale la nivelul de proiecţie reflexogenă. Prin masarea acestor zone, toxinele sunt mobilizate către circulaţia sanguină şi se eliberează pe cale reno-urinară şi într-o mai mică măsură prin transpiraţie şi respiraţie. Odată cu eliberarea toxinelor, organul care a fost curăţat se reechilibrează energetic, îmbunătăţindu-şi funcţia până la vindecare. Pentru o bună reuşită a tratamentului este necesară stabilirea cauzei producerii perturbării, deoarece un organ bolnav sau o funcţie dereglată atrage după sine alte tulburări. Profilactic pot beneficia de această metodă toţi oamenii care aderă la protecţia împotriva îmbolnăvirilor dorind să îşi menţină o energie bună.

 

Afecţiuni tratate cu succes

Printre afecţiunile tratate cu rezultate la Clinica Lotus Life amintim: stresul, insomniile, tulburările digestive, tulburările gastro-intestinale, afecţiunile hepato-biliare, ciroză, boli autoimune, imunitate scăzută, sindrom de oboseală cronică, afecţiuni ORL, afecţiuni reno-urinare, afecţiuni ale colonului. Reflexoterapia este indicată şi copiilor, însă într-un timp relativ mai scurt, în cadrul unei şedinţe, decât pentru adult. În cazul copiilor s-au obţinut rezultate privind imunitatea scăzută, afecţiunile ORL, hiperactivitate, colici abdominale (balonări).

 

Contraindicaţii

Reflexoterapia, deşi este o terapie alternativă, benefică în tratamentul multor afecţiuni, este contraindicată pacienţilor cu neoplasm, în cazul sarcinii şi alăptării, bolile infectocontagioase, la pacienţi care au suferit de infarct miocardic, pacienţilor cu aritmii.

 

Vă așteptăm cu drag,

Terapeut Cristina Negrea și colectivul “Lotus life”