Centrul de medicină integrativă LOTUS Life

PROTOCOL COLONOSCOPIE

PICOPREP

PROTOCOL  PREGATIRE PENTRU COLONOSCOPIE

In vederea efectuǎrii unei colonoscopii de calitate, intestinul trebuie sǎ fie curat, pentru a permite endoscopistuluisǎ evalueze cu acurateteintreagamucoasǎcolonicǎ. Farǎ o pregatireadecvatǎ, examinarea nu va decurge in condiţii optime si poate fi nevoie de repetarea acestuia. Din acest motiv va rugam sǎcititi cu atentieinstructiunile de pregǎtire.

 

Cu doua zile inaintea explorarii este interzis sa se consume fibre vegetale (legume, fructe, seminte sau cereale, indiferent daca sunt crude sau gatite) / Se pot manca paste fainoase, supe cu galuste sau taitei, lactate/branzeturi, ou, carne alba.

Cu o zi inaintea explorarii se poate manca numai pana la ora 10. Dupa aceasta ora nu este permisa decat ingestia de lichide limpezi - ceai indulcit, apa minerala, sucuri limpezi.

 

            Intre orele 11:00-12:00 se bea pahar PICOPREP (fiecare plic de Picoprep se dizolva intr-un pahar cu apa si se amesteca bine timp de 2-3 minute), apoi se vor bea cca 1,5-2 litri de lichide limpezi intr-un ritm lent, in minim o ora (pana la ora 15:00).  Nu consumaţi exclusiv apă. Lichidele limpezi trebuie să includă o varietate de sucuri de fructe fără pulpă, băuturi necarbogazoase, supă limpede, ceai, cafea (fără lapte, soia sau frişcă) şi apă.

           Ar trebui să vă aşteptaţi să aveţi scaune moi, frecvente, în orice moment după ce luaţi o doză de Picoprep (de obicei primul scaun apare la 2-3 ore de la administrarea primului plic). Vă rugăm să vă asiguraţi că aveţi întotdeauna acces la o toaletă după fiecare doză, până când trece efectul medicamentului.

 

            Intre orele 15:00-16:00 se va mai bea inca 1 pahar PICOPREP urmat de 1,5  litri de lichide limpezi -in ritm lent, pana seara.

Pacientul trebuie sa cunoasca urmatoarele